Deníky z přípravy (MO) #26

Konečně přišlo jaro! Odhodil jsem zimní tretry. Odhodil jsem péřovou bundu. Odhodil jsem dvoje rukavice. Při otevření dveří se mi nekřivý ústa chladem a už nenaříkám na strasti středoevropské zimy. Jaro je tady a už ho nic nemůže zastavit!!!

Už kolem února přišla zpráva, že Italy Divide se odkládá na léto, což je pro mě jasná překážka. Budu muset svoji přihlášku sušit další rok. Už mě to ani moc nevzalo a zvykl jsem si, že koroňák si prostě nedá pokoj. Vždyť u nás je situace stále dost tragikomická, když nemohu opustit svou obec, okrej ani kraj. Bydlím totiž v Praze.

Každopádně neexistuje důvod proč zastavit přípravu. Do léta ještě zbývá spoustu času a těch 2000 mil se neujede samo, že. Rozhodně letos volím úplně jinou přípravu než předchozí roky a netrávím na kole tolik času. Mám najeto ještě méně než v roce 2019, ale jsem s tím dost happy. 

Zaměřil jsem se na svoje slabší části – což je, že nikomu nedokážu ujet. Všichni jezdci kolem mě prosviští jako by měli v rozkroku parní stroj, co jim otáčí nohy. Stačí přiložit trochu uhlí a kofoly. Pořídil jsem si wattmeter a jdu na to vědecky!

Teorie je jasná. Jít od nejméně specifické intenzity po tu nejvíce specifickou. Takže ještě v prosinci jsem funěl u tříminutových intervalů, v únoru už jsem se dostat na 10 minut a teď svištím dvakrát tolik. Intenzita postupně klesá, až se na mílích dostanu k rychlosti 90 letého dědy po třech pivech. Nohy mi přijdou trochu rychlejší, tak se snad moje intervalové úsilí vyplatí. 

Nicméně wattmeter nebude k zahození ani první den, abych zase nepřepálil start.

Začal jsem i lustrovat výbavu. Sice mám z větší části rozhodnuto, ale rozhodně nechci ustrnout na zakopané pozici, která mi znemožní vidět novinky a lepší řešení. Chci se zamyslet nad každým kouskem, co vezu a zhodnotit, proč ho beru. Na svém Facebook profilu jsem zatím sveřejnil 7 kousků svojí výbavy. 

V dubnu to bude chtít víc do přírody a hlavně se konečně taky někam podívat!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *